eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

A kormányfő bizalma töretlen Draskovics Tibor iránt

A kormány nem kíván a Fidesz újabb politikai hisztériakeltésével foglalkozni, a kormányfő bizalma Draskovics Tibor iránt töretlen - írta a Kormányszóvivői Iroda az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A minisztert a fideszes Lázár János szólította fel távozásra.

A közlemény kitér arra is, hogy Bajnai Gordon továbbra is azt várja az igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy folytassa azt a munkát, amelynek eredményeképp az idei év első negyedévében közel egynegyedével kevesebb az ismertté vált bűncselekmények száma, illetve amelynek eredménye az a törvénymódosítás, amely a modern közigazgatási eljárás alapjául szolgál.

Kijelentik, hogy a tárca munkájának eredményként szavazhat a parlament a jövő héten a visszaesőkkel és a fegyveres elkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést, a bűncselekmények áldozatainak pedig nagyobb védelmet nyújtó büntető törvénykönyv módosításról.

Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke korábban sajtótájékoztatót tartott, amelyen kijelentette, pártja szerint Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek az úgynevezett Hír TV-ügyben játszott szerepe miatt távoznia kell posztjáról.
A politikus hangsúlyozta: a Fidesz szeretné tisztázni, hogy egy olyan miniszter, aki "bűncselekménygyanús ügyekbe keveredik szinte évről évre", hogyan lehet az MSZP kulcsfigurája, nélkülözhetetlen politikai szereplője.

Kifejtette: a Fidesz azt várja a kormányfőtől, magyarázza meg, mi történt pontosan a Hír TV-s szerkesztő-riporterek ügyében, illetve adjon választ arra, hogy hányszor és milyen formában szokás instruálni a rendőrséget Magyarországon - főleg újságírók esetében. Lázár János szerint Bajnai Gordonnak tisztáznia kell azt is, hogy a rendőrséget milyen hatalmi bosszúkhoz kívánják felhasználni.

Draskovics Tibor az MTI-nek nyilatkozva megdöbbentőnek nevezte, hogy a fideszes Lázár János "egyes médiumok rágalmazásainak szintjére süllyedt", illetve hogy a Fidesz egyik vezető politikusa a kormány egyik tagját azért gondolja elmarasztalni, mert az teljesítette a törvényben előírt kötelezettségét.

ijelentette, ő azt tette, amit a törvény előír, és aki ezzel az üggyel kapcsolatban mást állít vagy a tényeket hamis színben tünteti fel, annak a bíróság előtt rágalmazásért kell felelnie.

Az MTI kérdésére, amely szerint a sajtóban megjelentek olyan hírek, hogy nyomást próbált gyakorolni Petőfi Attilára, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjére, azt mondta, éppen ezekre a hírekre utalt, amikor arról beszélt, hogy hamis színben próbálják beállítani az esetet.

Leszögezte, ő semmi mást nem tett, csak értesítette a nyomozó hatóság vezetőjét, aki erről feljegyzést készített, majd jelentést tett az országos rendőr-főkapitányság vezetőjének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×