eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Vision Consulting: Az MSZP-nek is hasznos lehet egy előrehozott választás

Az MSZP számára azért lehetne hasznos egy előrehozott választás, mert akkor a párt jobb esélyekkel indulhatna az önkormányzati választáson - mondta az InfoRádiónak Tóth-Czifra András, a Vision Consulting elemzője. Hozzátette: az MSZP legnagyobb problémája ma az, hogy nincs alkalmas miniszterelnök-jelöltje.

A Vision Consulting elemzése szerint a szocialista párt számára az lenne a legjobb, ha több ideje lenne felkészülni az önkormányzati választásokra. Ha idén lennének előrehozott országgyűlési választások, akkor a Fidesz a válságkezelés kellős közepén venné át az ország irányítását, ez pedig valószínűleg a helyi szocialista szervezetek malmára hajtaná a vizet - mondta az InfoRádióban Tóth-Czifra András, a Vision Consulting elemzője.

A párt júliusi kongresszusa kapcsán az elemző elmondta: nem feltétlenül a fiatal-idős törésvonal mentén alakulhatnak ki viták a párton belül, hanem a liberális-szociáldemokrata vita mentén is. Tóth-Czifra András rámutatott: az MSZP-ben mindig is több platform működött, de a párt törekedett a kényes egyensúly megteremtésére. Valószínűleg most is így lesz.

Az kérdés, hogy a jelenlegi vezetés képes-e újat mutatni a választóknak, de az elemző szerint az is figyelemre méltó, hogy a pártban jelenleg nincs egyetlen karizmatikus, vezetésre képes politikus, aki egy markáns irányt képviselne, és utat tudna mutatni a szocialistáknak. Olyan ember, akivel neki lehet vágni a 2010-es választásoknak vagy egy 2009-es előrehozott választásnak.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×