eur:
400.5
usd:
367.39
bux:
74472.43
2024. október 15. kedd Teréz

A csekély részvételi arány miatt érvénytelen a baranyai szavazás

Ismét érvénytelen lett az időközi egyéni országgyűlési képviselő-választás Baranya 3-as számú választókörzetében - közölte a helyi választási iroda vezetője.

Papp Judit elmondta: este fél hétig a szavazásra jogosult 50 ezer ember közül mindössze 8492-en adták le voksukat, ami 17 százalékos részvételi arány. Az érvényességhez több mint 25 százalékos részvételre lett volna szükség.

Az irodavezető elmondta: a jogszabályok szerint négy hónapon belül új választást kell kiírni; a voksolást leghamarabb szeptemberben tarthatják meg.

Baranya Megye 3-as számú választókörzetében azért kellett időközi országgyűlési képviselő-választást tartani, mert cselekvőképtelensége miatt Toller László elvesztette mandátumát. A képviselői székért hárman indultak: Kővári János a Fidesz-KDNP, Palancsa Gábor a Jobbik, Tóth Bertalan pedig az MSZP képviseletében.

Címlapról ajánljuk
Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz is egyfajta megállapodás Kína és az EU között, annak ellenére az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedési kilátásokról, az inflációs veszélyekről és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×