eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nincs döntés Baka András újrajelöléséről

Nem született még döntés a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelöléséről - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője. Korábban Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője bejelentette: a képviselőcsoport nyílt levélben kéri Sólyom László államfőt, hogy jelölje újra Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság elnökének.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke arról számolt be, hogy pártja egyeztetést kezdeményez az ügyben a köztársasági elnök és a parlamenti pártok között. Szerinte Sólyom Lászlónak még a törvényhozás nyári szünete előtt új jelöltet kellene állítania.

Tegnap az Országgyűlésnek ismét nem sikerült megválasztania a jelöltet annak ellenére, hogy a két legnagyobb frakció, az MSZP és a Fidesz is előzetesen támogatásáról biztosította a jelöltet.

Sólyom László köztársasági elnök a szavazás után arról beszélt, hogy meg kell gondolni, mi értelme van újra jelölni főbírót egy ilyen parlamentnek. Baka András a történtek után úgy fogalmazott: méltatlan a jogállam egyik alapintézményével politikai játékot űzni. A Legfelsőbb Bíróságnak csaknem egy éve nincs elnöke.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×