eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Bőhm: Nem lenne jó, ha Kuncze visszatérne

Botorság lenne, ha az SZDSZ-ben zajló átalakulási folyamatnak automatikusan része lenne a parlamenti frakció felbomlása is - véli Bőhm András szabad demokrata képviselő. A politikus az InfoRádiónak azt mondta, nem támogatja Kuncze Gábor visszatérését a párt élére, és szerinte maga az egykori pártelnök sem tervez ilyesmit.

Rendezett módon történjen meg a tisztújítás, mert sok múlik azon, hogy feláll-e egy olyan csapat, amely képes lesz együtt dolgozni - Bőhm András szerint ez most a legfontosabb célkitűzés az SZDSZ-ben, mert az új politikai stratégiát majd ennek az új csapatnak kell elkészítenie.

A szabad demokrata politikus szerint pártja kudarcát nem szabad leszűkíteni az EP-választási kampányra, mert mint fogalmazott, hosszú évek politizálásával volt a baj, és ez most ért el arra a pontra, hogy átszakadt a gát.

Az SZDSZ-t többek között az MSZP-vel való közös kormányzásért is megbüntették a választók - mondta a politikus, aki azonban hozzátette: az MSZP is olyan arányban veszített választókat 2006-hoz képest, mint az SZDSZ.

Bőhm András úgy gondolja: a parlamenti frakció lemondatása botorság lenne, mert az SZDSZ politikája nem a képviselőcsoporton múlik, de néhány cserét a frakcióban elfogadhatónak tartana az új vezetőségtől.

A szabad demokrata képviselő ugyanakkor nem tartaná jó megoldásnak Kuncze Gábor elnökké választását, és nem is hiszi, hogy a volt pártvezető újra vállalná ezt a tisztséget.

A kérdés most az, hogy belső harc eredményeként győz-e az új elnök, vagy sikerül konszenzussal megállapodni egy vezetőtestület felállításáról - vélte Bőhm András.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×