eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Pokorni Zoltán: "A turult nem adjuk"

Pokorni Zoltán szerint minél hamarabb fejeződik be a Gyurcsány-Bajnai-korszak, annál hamarabb szűnik meg az az ok, amely elősegítette a Jobbik térnyerését.

Minél hamarabb véget ér a Gyurcsány-Bajnai-korszak, minél hamarabb véget ér ez a kínosan hosszúra nyúló agónia, annál hamarabb szűnik meg a radikális erőket felhajtó energia is - mondta a Fidesz alelnöke a párt XXIII., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

A politikus szavai szerint "a valóság felszínre törésével" magyarázható a a Jobbik sikere. A Jobbik valóságos problémákat vetett fel, ami annyit jelent, hogy nem a Jobbik kérdéseivel, hanem a válaszaival van baj.

A válaszaik viszont elfogadhatatlanok, leegyszerűsítők, otrombák és múltba fordulók - tette hozzá.

Pokorni Zoltán szerint a Jobbik mögött álló emberek elkeseredéséből, kilátástalanságából, valamint a válságból fakadó feszültségeket csak egy jó kormányzás tudja majd feloldani. Hozzátette: ma Magyarországon csak a szövetségeseivel együtt kiálló Fidesz-KDNP teremt olyan, kormányképes erőt, amely meg tudja oldani a válság jelentette problémákat.

Pokorni Zoltán szerint azt üzenik az elkeseredett embereknek - akik a szélsőségekben, a Jobbikban látják érdekeit megvédőjét -, hogy jöjjenek közéjük, hiszen gondjaikat nem a Jobbik, hanem a Fidesz fogja megoldani.

Közölte: sokáig azt hihettük, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország, ám mára kiderült, hogy nem az. A demokrácia malmai lassan őrölnek, de végül mégiscsak lesznek következmények, végül mégis megmérettetik kinek-kinek a súlya.

A múlt hétvégén ezt történt - állapította meg Pokorni Zoltán. A kormány megmérettetett és könnyűnek találtatott - jelentette ki az EP-választás eredményére utalva.

A politikus kitért az elmúlt évek kormányzására, amelyről úgy vélekedett: ez az időszak megmutatta, hogy a szocialisták és a liberálisok morálisan alkalmatlanok a kormányzásra, mert kormányzásuk alatt a "lopás, a hazugság lett úrrá az országban", és alkalmatlanok szakmai szempontból is, hiszen olyan intézkedéseket hoztak, amelyek nem az emberek, nem az ország érdekeit szolgálja.

"Mindent elrontottak, amihez csak hozzányúltak" - fogalmazott Pokorni Zoltán. Közölte: a Fidesz 1998 és 2002 között már bebizonyította, hogy alkalmas a kormányzásra.

Azzal kapcsolatban, hogy a polgári kormány mit tesz majd másként, jobban az eddigi kormányzásnál, Pokorni Zoltán azt mondta: mindenekelőtt a kormányzás tisztességét kell majd helyreállítani.

"Nem szórjuk az adófizetők pénzét, az oktatás terén a kulcs az ember lesz. Jó tanárok kezébe kívánjuk adni a gyerekeket, s a kormány feladata az oktatás feltételeinek biztosítása lesz" - mondta. Hozzátette: a jelenlegi kormánnyal szemben ők nem akarják felszámolni a falvakat, sőt, biztosítani kívánják a falvak lakóinak az európai lét feltételeit is.

A "turult nem adjuk" - jelentette ki a Fidesz alelnöke a XII. kerületi polgármestereként a kerületben álló turulszobor körüli jogvitákra célozva. Mint mondta, Magyarország 3200-nál is több önkormányzat van, s mindegyik önállóan dönti el, hogyan emlékezik halottaira. Kivéve 23 önkormányzatot, amelyeknek van egy gyámjuk, s "ezt a gyámot Demszky Gábornak hívják".

A politikus nyilvánvaló politikai szándékként értékelte a fővárosi közgyűlés döntését a turulszoborral kapcsolatban. Úgy vélte, ezeknek a politikusoknak magával a szimbólummal, a turullal van problémájuk.

Mint Pokorni Zoltán mondta: kérdés, szabad-e "kidobni" olyan nemzeti szimbólumokat, mint az árpádsáv vagy akár a turulmadár, csak azért, mert volt 25 év, amikor "meggyalázták" azokat.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×