eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Pelczné: a szocialisták felélték a holnapot és a mát

A szocialisták felélték a holnapot, hogy hatalomhoz jussanak, és felélték a mát, hogy hatalomban maradhassanak - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a párt XXIII., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

A politikus a Fidesz elnökségének kongresszusi beszámolóját ismertette. Pelczné Gáll Ildikó azt mondta: szerinte a szocialistáknak nem a mérhetetlen arrogancia és a fennhéjázó ostobaság a legnagyobb bűne, hanem az, hogy semmibe veszik és kinevetik a választóikat és a demokráciát.

Úgy vélte: ettől a kormánytól a fasisztázáson és a válság elmélyítésén túl nem számíthatnak semmi jóra. A politikus szerint a szocialisták kormánya nem számol a gazdaság reális helyzetével, igényeivel, rátelepszik az országra, kiviszi belőle a tőkét, a munkavállalókból pedig munkanélkülieket varázsol. "A létező szocialisták kormányzása alatt mindenki rosszul jár", aki termel, alkot, dolgozik - hangoztatta.

Véleménye szerint az MSZP semmibe veszi a demokráciát és lábbal tiporja a jogállamiságot. A Fideszre és szövetségeseire utalva úgy fogalmazott: mára itt található mindenki, aki a rendszerváltoztatásnak az örököse, és aki egy pillanatig sem alkudott meg a pártállammal.

Pelczné Gáll Ildikó közölte: a családok, a gazdák, a vállalkozások mindannyian meg tudják oldani saját problémájukat, de az soha többé nem fordulhat elő, hogy egy kormány maga legyen a probléma.

A vasárnapi EP-választással kapcsolatban úgy vélekedett: "lélekben győztünk". "Azt mondtuk, elég ebből a tehetetlen sodródásból, (...) igen, Magyarország többre képes" - fejtette ki, hozzátéve, számítanak Magyarország minden polgárára, és ők is számíthatnak a Fideszre. Álláspontja szerint a választók pedig azt mondták: "bízunk bennetek, lássuk, mit tudtok".

Hozzáfűzte: a szocialisták által megszokott utóvédharcok, az ejtőernyős káderek széthintése és a vagyonuk kimentése nagyon sok fájdalmat fog okozni, azonban eljön majd az igazság pillanata.

"Nehéz feladat vár ránk, azért küzdünk, hogy szabadság és demokrácia legyen Magyarországon" - zárta beszédét Pelczné Gáll Ildikó.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×