eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Adótörvények és a vagyonadó tervezete is kedden az Országgyűlés előtt

A jövő évi adótörvények és a vagyonadóról szóló törvényjavaslat vitáját kezdi meg holnapi ülésén az Országgyűlés.

Az adótörvények alapján jövőre az alsó adókulcs 18 helyett 17 százalék lesz, a sávhatár 1,9 millióról 5 millió forintra változik, efölött 32 százalékra nő az adókulcs, miközben megszűnik a 4 százalékos szolidaritási adó.

Az idei év második felében a minimálbér kétszereséig 5 százalékponttal csökkenő tb-járulék jövőre a teljes jövedelemsávra kiterjed. Emellett várhatóan megszűnik a jelenlegi tételes egészségügyi hozzájárulás és a 4 százalékos különadó, ugyanakkor az átalakuló társasági adó kulcsa 19 százalék lesz.

Az eva kulcsa 25-ről 30 százalékra emelkedik. A cafetéria rendszerben 32 százalékos kulcs alá kerülnek az üdülési csekkek, a helyi utazási bérlet, a meleg étkeztetéshez való hozzájárulás. A 2010-től bevezetni tervezett vagyonadó központi adó lesz, amelyet az Adóhivatal szed be önbevallás alapján.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×