eur:
390.24
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fodor Gábor felajánlja lemondását

Felajánlja lemondását elnöki posztjáról az SZDSZ elnöke hétfőn a párt ügyvivői testületének ülésén. A hírt maga Fodor Gábor jelentette be vasárnap este az SZDSZ-székházban. Török Gábor politikai elemző szerint egy ekkora kudarc után azonnal is lemondhatott volna a pártelnök.

A választók megbüntettek minket - kommentálta az SZDSZ választási kudarcát Fodor Gábor. Ennél jobb eredményre számítottunk - jelentette ki a párt elnöke, az EP-választások eredményének első elemzésekor.

A pártelnök szerint a "büntetés" feltehetően a több éves politikájuknak is szól, de részletekbe egyelőre nem akart bocsátkozni, mert véleménye szerint az okokat higgadtan és nyugodtan kell elemezniük.

A választás kapcsán megjegyezte, nem hiszi, hogy a végeredmény az általuk a kampányban célként kitűzött eszméket szolgálná.

Fodor Gábor rendkívül aggasztónak és a választások rendkívül szomorú jelenségének nevezte a szélsőjobb előretörését.

A pártelnök kijelentette azt is, hogy az SZDSZ által képviselt liberális eszmékre "most még inkább szüksége van hazánknak".

Kérdésre válaszolva azt mondta, szerinte a választók nem a liberális politikára mondtak nemet, mert ő a végeredményben az elmúlt évek koalíciós kormányzására mondott ítéletet látja.

Fodor Gábor azt mondta, hogy a mostani eredményt figyelmeztető jelként kell tudomásul venniük.

Holnapra összehívtam az ügyvivői testületet, és fel fogom ajánlani a lemondásomat - jelentette be a sajtótájékoztatón Fodor Gábor. Egy vezetőnek a felelősséget vállalni kell - tette hozzá az SZDSZ elnöke.

Ekkora kudarc után Fodor Gábornak azonnal le kellett volna mondania - vélekedett az MTV stúdiójában nyilatkozó Török Gábor, a Vision Consulting igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×