eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Botrányok sora: miért nem lett államtitkár Boldvaiból?

Elképzelhető, hogy Bajnai Gordon és köre el volt foglalva más problémákkal, a személyi kérdésekkel senki sem foglalkozott, így fordulhatott elő, hogy a Tocsik-ügy vádlottjából, Boldvai Lászlóból államtitkár lesz - ezt Wermer András kommunikációs szakértő mondta az InfoRádióban. Boldvaiból nem lett államtitkár, de ez nem is csoda, hiszen azóta már egy másik botrányos ügyben is felmerült a neve.

Alig, hogy felmerült Boldvai László neve egy esetleges államtitkári kinevezés kapcsán, már arról cikkezett a sajtó: vádlottja volt a Tocsik-ügynek. Wermer András szerint már a felkérés is vitatható, ám az még inkább, hogy maga a jelölt sem gondolt arra: kiderülhetnek a régi ügyei.

Azóta ismét a sajtó kereszttüzébe került Boldvai, aki végül nem lett infrastruktúrafejlesztésére felelős államtitkár. Kiderült, hogy egy 1050 négyzetméteres villát építtetett magának Salgótarjánban, egy 3000 négyzetméteres telekre.

A Tocsik-ügyben üzérkedéssel vádolt, majd felmentett politikus bruttó 440 ezer forintot keres, költségtérítései együtt pedig 375 ezer forintra rúgnak, mindez azonban kevés ahhoz, hogy fenntartson egy ekkora házat. Felesége pedagógus, közalkalmazotti bért visz haza, miközben gyermekük Svájcban tanul, és van egy BMW-terepjárójuk is.

Boldvai László 1994 és 1998 között az MSZP kincstárnokaként dolgozott. A Fővárosi Bíróságon zajló Tocsik-perben 1999. február 8-án befolyással üzérkedésért fogházbüntetésre, vagyonelkobzásra és pénzmellékbüntetésre ítélték, de egy évvel később a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új eljárást kért az ügyészségtől; Boldvai Lászlót ezután zsarolással gyanúsították, de a Legfelsőbb Bíróság ez alól is felmentette.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×