eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Egységesítenék a BKV-pótdíjak elévülési idejét

Egységesítené a pótdíjazási elévülési időt a főváros vezetése minden BKV-járműtípusnál. Jelenleg ugyanis például a buszok esetében egy évig, a metró, a kis földalatti, a fogaskerekű és a HÉV esetében viszont öt évig lehet a követeléseket érvényesíteni - mondta az InfoRádiónak Nyáry Krisztián, Városháza kommunikációs igazgatója.

A Főpolgármesteri Kabinet egyetértett azzal a javaslattal, hogy a kormányzatnál jogszabály-módosítást kezdeményezzenek ez ügyben. A közgyűlés a jövő héten tárgyalja az igazságügyi miniszternek benyújtandó felterjesztési javaslatot - mondta Nyáry Krisztián.

A BKV a pótdíj követelésének érvényesítésénél a polgári jog ötéves elévülési idejét veszi alapul. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának álláspontja szerint azonban ez az eljárás visszásságokat okoz. A felterjesztés értelmében a főváros a vasúti személyszállítási szerződésről szóló jogszabály módosítását kezdeményezi a kormányzatnál - jegyezte meg.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×