eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vahl Tamás nem lesz miniszter, Bajnai Gordon új jelöltet állít

A gazdasági miniszternek felkért Vahl Tamás visszalépett a jelöltségtől - értesült az InfoRádió.

Vahl Tamás visszalépett a miniszterjelöltségtől - jelentette be a szocialista Podolák György az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülése előtt. A bizottsági ülés így elmaradt. Podolák György elmondta: Vahl Tamás azzal indokolta döntését, hogy a személyét ért támadások miatt nem vállalja a posztot, és nem akar támadási felületet adni az új kormánynak. Bajnai Gordon kormányfő közölte: hamarosan új jelöltet állít a posztra.

A Transparency International Magyarország levélben hívta fel Bajnai Gordon figyelmét arra, hogy a gazdasági tárca várományosa által korábban vezetett cég kartellezési ügyben volt érintett; a szervezet a miniszterelnöknek írt levelet szerdán juttatta el az MTI-hez.

Mint az Index írja,
Vahl Tamás irányította az SAP-t, amikor a céget 2006-ban 690 millió forintra büntette a versenyhivatal kartellezés miatt. Az SAP nemcsak több egyetem által kiírt pályázat eredményét, hanem már magukat a pályázatokat is befolyásolta. Az SAP-nak Vahl Tamás irányítása alatt nem ez volt az egyetlen kartellez-ügye. Ugyancsak bíróságig jutott, és alig fél éve zárult le az az ügy, melyben a GVH az SAP-t és a Synergont marasztalta, igaz, lényegesen kisebb összegekkel, mivel együttműködtek egy önkormányzati tenderen. A két cég a GVH egy másik döntése szerint kartellezet a Paksi Atomerőmű egy tenderén is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×