eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vadászfegyvereket foglaltak le az oldi lövések kapcsán

Vadászfegyvereket foglalt le a rendőrség az oldi házat ért szerda esti lövéssel összefüggésben - közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást a Siklósi Rendőrkapitányság.

A ház falában talált lövedék és a fegyverek összehasonlításával jelenleg szakértő vizsgálja, hogy a lövést e fegyverek valamelyikéből adhatták-e le - mondta Zsobrák Péter.

A szóvivő a rendőrség honlapján délben úgy tájékoztatott, hogy az oldi ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást a siklósi kapitányság. Mint írta, a helyszíni szemle adatai alapján valószínűsíthető, hogy egy vadászpuskából leadott lövés okozta a kárt.

A közelben - éppen lőirányban - egy vadászles áll, ahol napközben vadászok is jártak, így elsőként őket hallgatják meg a rendőrök. Eddig négy fegyvert foglaltak le, amelyeket a szakértők vizsgálnak, ahogyan a lövés körülményeit is - olvasható a közleményben.

Az oldi ingatlant szerdán, az esti órákban érte találat. A lövedék az ablakon hatolt be a ház szobájába, és egy szentkép sarkát érintve a falban állt meg. A családi ház lakói nem tartózkodtak otthon, így senki sem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×