eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tisztáznák, hogy ellenzéki párt-e az SZDSZ

Az Országgyűlés elnökétől kéri a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöke annak tisztázását, hogy mi a státusza a paritásos alapon felállított testületben az MDF által delegált egy és az SZDSZ javaslatára bekerült két tagnak.

A testület szerdai, éjszakába nyúló ülésén született döntés erről - mondták el név nélkül nyilatkozó tagok, megjegyezve: az előbbi esetben hetek óta fel-felmerült a kérdés, hogy a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjának megszűnése után Csernus János az ellenzékhez számítandó-e, vagy valamiféle "harmadik oldalhoz" sorolandó. Utóbbi esetben pedig mikor delegálhat újabb tagot az ellenzék.

A második ügyet annak kapcsán vetették fel, hogy noha a Kozák Mártont és Rajk Lászlót a testületbe delegáló Szabad Demokraták Szövetsége egy esztendeje kilépett a koalícióból, országgyűlési képviselői megszavazták a kormányprogramot, így - érveltek ellenzéki tagok - nem az ő oldalukhoz sorolandó a két kurátor.

A 14 kuratóriumi elnökségi tag közül hetet az MSZP, hármat a Fidesz, kettőt az SZDSZ, egyet-egyet a KDNP és az MDF javaslatára választottak a testületbe.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×