eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Pécs: az SZDSZ és az MDF is Szili Katalint támogatja

A szabad demokraták és az MDF pécsi szervezete is Szili Katalint támogatja a májusi pécsi polgármester-választáson. A szocialista jelölt támogatását kérte a neki ajánlószelvényt adó választóktól Juhász István, a pécsi közgyűlés független képviselője is, aki csütörtökön bejelentette: mégsem indul a május 10-én esedékes választáson.

"A Szabad Demokraták Szövetsége pécsi szervezete megismerte Szili Katalin városvezetéssel kapcsolatos elképzeléseit, melyekkel egyetért. Az egyeztetések során az SZDSZ javaslatokat is megfogalmazott, amelyeket a polgármesterjelölt elfogadott és beépített a 12 pontban megfogalmazott választási programjába" - írta közleményében Mindum Károly, a párt városi elnöke. Hozzátette: támogatják Szili Katalin céljait, és felajánlják együttműködésüket megvalósításuk érdekében.

Csütörtökön jelentette be az MDF baranyai választmánya és városi szervezete is, hogy Szili Katalin szocialista jelöltet támogatja a májusi pécsi időközi polgármester-választáson. Habjánecz Tibor, a párt megyei elnöke közölte: az MDF számára a szocialisták jelöltjének a programja elfogadhatóbb, mint a fideszes Páva Zsolté.

Szili Katalin, Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), valamint Juhász István független városi képviselő jelentette be, hogy elindul a május 10-én esedékes pécsi polgármester-választáson. Utóbbi azonban csütörtökön közleményben tudatta, hogy visszalép Szili Katalin javára. Páva Zsolt többek között az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) és a MIÉP támogatását élvezi.

A 152 ezer lakosú baranyai megyeszékhely 125 ezer választópolgára március 13-ig kapta meg a választási értesítőket és az ajánlószelvényeket, a jelöltek bejelentésének határideje április 17. Páva Zsolt és Szili Katalin már bejelentette, hogy leadta ajánlószelvényeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×