eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Erdő Péter: A világból hiányzik Krisztus feltámadásának örömhíre

Nekünk kell továbbadni húsvét igazságát és örömét; a minket körülvevő világ felé szól küldetésünk, ha változik is az emberek közötti gondolatközlés módja és nyelvezete, ha sokszor szétszórt és kiábrándult emberek figyelmét kell is megragadnunk - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek húsvét vasárnapi szentmiséjén Esztergomban.

Krisztus feltámadásának mindent megvilágító, minden igaz igyekezetnek értelmet és értéket hozó örömhíre hiányzik, nyilvánvaló világunkban a szomjúság és az éhség - mutatott rá a bíboros.

Erdő Péter az együttérzés és a szeretet üzenetét küldte az itáliai földrengés károsultjainak és az áldozatok hozzátartozóinak, rámutatva: ne legyen a kétségbeesés forrása, hogy milyen kiszolgáltatott az élet ebben a világban és mennyire nem csupán a mi igyekezetünkön múlik sorsunk.

A bíboros kiemelte: ha sokszor mindent elborítani látszik is az önzés, a bizalmatlanság, ha spontán vagy gerjesztett gyűlölet osztja is meg az embereket, ha az anyagiak hajszolására hangolt világ különösen is nagy drámával éli meg éppen az anyagi jólét csökkenését vagy a gazdaság megroppanását, nekünk a feltámadt Krisztus más utat mutat.

"Nem értelmetlen kínlódás egyéni élettörténetünk, nem céltalan vergődés a világtörténelem, hanem a minket örök életre hívó Isteni szeretet valósul meg benne. Fogadjuk el ezt az ajándékot, és adjuk tovább örömünket az egész világnak" - ezekkel a gondolatokkal zárta húsvét vasárnapi szentmiséjét Erdő Péter.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×