eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vision: Szili Katalin megerősödhet Pécs polgármestereként

Szili Katalin Pécs polgármestereként akár meg is erősítheti az MSZP-n belüli pozícióját - mondta az InfoRádiónak Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting politikai elemzője. Az MSZP pécsi szervezetének küldöttértekezlete kedden választotta Szili Katalint polgármesterjelöltnek, az Országgyűlés elnöke pedig vállalta a megmérettetést.

Kézenfekvő Szili Katalin indulása a pécsi polgármesteri posztért - vélekedik a Vision Consulting elemzője, Szomszéd Orsolya -, hiszen az MSZP legnépszerűbb politikusáról van szó, neki van a legnagyobb esélye győzelmet aratni. Így a párt megőrizhetné egyik legfontosabb fellegvárát.

Ha az ő személyes karrierje szempontjából vizsgáljuk a kérdést, akkor arról sem feledkezhetünk el, hogy gyakran Gyurcsány Ferenc riválisaként emlegették, és többször nem értett egyet a kormány lépéseivel. Ellenben sosem tudott akkora támogatást maga mögé gyűjteni, hogy komolyan fel tudjon lépni a miniszterelnökkel szemben - mutatott rá Szomszéd Orsolya.

Így szerinte Szili Katalin számára a pécsi polgármesterség lehetőség arra, hogy felépítse önmagát, megerősödjön, és később megint más szerepet vállaljon. Hiába kell lemondania az országgyűlés elnöki székéről, a polgármesteri pozíció nem lebecsülendő egy olyan politikus részéről, aki az utóbbi időben nem jutott komoly szerephez. A házelnöki posztban rejlő lehetőségeket az elemző szerint Szili Katalin már kimerítette.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×