eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Programorientált kulturális fővárost ígér Páva Zsolt

A költségvetés stabilizálása, a hitelállomány csökkentése, takarékos gazdálkodás - ezt tekinti legfontosabb feladatának Pécs fideszes polgármesterjelöltje. A Pécs Európa Kulturális Főváros-2010 projektjeiből Páva Zsolt a közterek-közparkok felújítását tartaná meg.

Feleslegesnek tartja a szocialista riválisa által szükségesnek tartott költségvetési tanácsot Páva Zsolt pécsi fideszes polgármesterjelölt. Mint mondta, nem helytálló Szili Katalin javaslata, mert már létezik egy független közgazdászokból álló testület, amely a város gazdálkodásának rendbetételét hivatott segíteni.

Rámutatott ugyanakkor arra, hogy a város 32 milliárd forintos hitelállományt görget, elsősorban ezt kell ledolgozni, ezért szükség van a takarékosságra.

A felvetésre, megteheti-e ezt az a Pécs, amely jövőre Európa kulturális fővárosa lesz, azt felelte: hibás volt a korábbi városvezetés részéről azt kommunikálni, hogy az európai projekt pénzesőt jelent majd a városnak.

Szavai szerint az EKF-nek programorientáltnak kell lennie, ezt sikerült megvalósítani. Emellett a közterek, közparkok felújítását nevezte fontosnak a fideszes politikus, amely szintén megvalósulhat.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×