eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tatárszentgyörgy: országos bűnszervezet a háttérben?

A Pest Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat számlát nyit a Tatárszentgyörgyön hétfőn hajnalban elkövetett kettős gyilkosság áldozatainak hozzátartozói javára - közölte a település polgármestere. Berente Imréné hozzátette: bosszúhadjárattól és további erőszakos cselekményektől tartanak a falu lakói. Ha rasszista indítékú gyilkosság történt, akkor szerinte országos bűnszervezet van a háttérben.

Számlát nyit a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatainak hozzátartozói javára a Pest Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat - közölte a település polgármestere.

Berente Imréné elmondta: a család tagjai csendben, nyugodtan szeretnének gyászolni. A roma hagyományok szerint folyamatosan virrasztanak, és velük tart több környékbeli cigány család is.

A polgármester az Indexnek arról is beszélt, hogy bosszúhadjárattól és további erőszakos cselekményektől tartanak a falu lakói, romák és nem romák egyaránt. Mint mondta: a település lakói félnek, mert a faluban nem volt eddig olyan etnikai feszültség, ami megmagyarázna ilyen mértékű erőszakot.

Berente Imréné úgy fogalmazott, ha kiderülne, hogy etnikai háttere van a bűncselekménynek, akkor biztosan nem helyi, hanem országos bűnszervezet volna az események hátterében.

A Pest megyei Tatárszentgyörgyön hétfőre virradóra egy ötéves roma kisfiút és édesapját lőtték le ismeretlenek majd valószínűleg felgyújtották a házukat. A támadásban a család másik három tagja súlyosan megsérült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×