eur:
386.4
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

"A rendszeres törlesztéssel járnak legjobban a devizahitelesek"

A rendszeres hiteltörlesztéssel járnak a legjobban a devizahitellel rendelkezők, derült ki a Corvinus Egyetemen tartott kerekasztal-beszélgetésen. A résztvevők előadásaikban a nemzetközi válság okait, a magyarországi különleges helyzetét, és a lehetséges megoldásokat vizsgálták.

Az emberek fejében lévő bizalmi válságnak nevezte a Corvinus Egyetemen tartott kerekasztal-beszélgetésen Farkas István, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnöke a gazdasági válságot. Szerinte illúzióvesztések sorozatának kell felfognunk a jelenlegi helyzetet.

A válság kialakulásának legfőbb okaként Balogh Imre az Egyesült Államok gazdasági kiegyensúlyozatlanságát jelölte meg. A MKB Bank Zrt. vezérigazgató helyettese a válság begyűrűzését szívinfarktus közeli állapothoz hasonlította, és rámutatott, hogy most még csupán a lábadozás időszaka következik, amelyet szükségszerűen több éves utókezelésnek kell követnie.

Hardy Ilona emlékeztetett, hogy a válság jelei már több évvel ezelőtt megjelentek. Az MNB Monetáris Tanácsának tagja szerint, a piacok önszabályozó tevékenysége és a hatóságok közötti viszony okolható a kialakult helyzetért. Szerinte kisebb lett volna a válság mértéke, ha sikerült volna lenyomni a piaci szereplők profitéhségét.

A BG Hitel és Lízing vezérigazgatója higgadtságra szólította fel a devizahitellel rendelkezőket. Hegedűs Éva jelenleg a meglévő devizahitelek rendszeres törlesztését javasolja a lakosságnak.

Hallgatói kérdésre elmondta, hogy az összes pénzügyi, és közgazdasági szektorban dolgozók szakértelmére szükség van, hogy egységes, álláspontot lehessen kialakítani a következő évekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×