eur:
388.49
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Zuschlag megtagadta a vallomástételt

Zuschlag János megtagadta a vallomástételt a Bács-Kiskun Megyei Bíróság bírói tanácsa előtt, de elmondta, hogy a per későbbi szakaszában tesz vallomást.

Megtagadta a vallomástételt Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Bíróság bírói tanácsa előtt. Fodor Endre tanácsvezető bíró, a bírói tanács elé rabláncon bekísért elsőrendű vádlott korábbi, védője jelenlétében történt vallomásának felolvasásával folytatta a per bizonyítási eljárását.

Zuschlag János a nyomozati szakban is többször megtagadta a vallomástételt, de egy alkalommal összefüggő vallomást tett. Ugyanakkor nem válaszolt kérdésekre, és nem vállalta a szembesítést.

A másodrendű vádlott Lados István pár napja megismételte, amit korábbi kihallgatásakor már elmondott, mely szerint Zuschlag gyakorta szólt Õri András negyedrendű vádlottnak a következő szavakkal: "kisnyúl, megjött-e a lovetta". Ez annyit jelentett, hogy Õri András nézze meg, megjöttek-e a különböző pályázatokon elnyert pénzek.

Kérdésre válaszolva Lados István megerősítette, hogy a Táncsics Alapítványtól elnyert összegeket a pályázat szerint szabadtéri rendezvények és kiadványok készítésére kérték és nyerték, de ténylegesen Csiha Judit és Baráth Etele MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltek kampányára használták fel.

A másodrendű vádlott beszámolt arról: tudomása volt arról, hogy Marsovszky Balázs hatodrendű vádlott, Prácser László kilencedrendű vádlott és Katus Ferenc hetedrendű vádlott részesedett a pályázatok révén elnyert összegekből. Azt azonban nem tudta, hogy ez "sikerdíj" vagy egyszerűen bizonyos részesedés volt-e.

A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlan megszerzésében működtek közre. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Kiskunhalason önkormányzati képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt 2007. szeptember 21-tol előzetes letartóztatásban van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×