eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ketten meghaltak egy Sümeg melletti balesetben

Ketten életüket vesztették, három ember súlyosan, egy pedig könnyebben sérült meg abban a balesetben, amely szerdán délután történt Sümeg és Balatonederics között, a 84-es úton.

Ketten életüket vesztették, három ember súlyosan, egy pedig könnyebben sérült meg abban a balesetben, amely szerdán délután történt Sümeg és Balatonederics között, a 84-es úton, a városhoz közeli Uzsabányánál - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Egy német rendszámú kisbusz Sümeg felől haladt Balatonederics irányába, amikor Uzsabányánál eddig ismeretlen okból áttért az úttest másik sávjába, s ott "érintőlegesen ütközött" egy szemből érkező személykocsival, frontálisan karambolozott viszont a következő, szemből érkező, magyar rendszámú személyautóval - mondta Futtató Norbert.

A baleset következtében a vétlen magyar autó 60-65 év körüli férfi vezetője és szintén 60-65 év körüli női utasa (feltehetően a vezető felesége) a helyszínen életét vesztette - közölte az ügyeletes, megjegyezve, hogy mindketten csornai lakosok. A személykocsiban utazott egy négyéves kisfiú is, akit súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállított a veszprémi kórházba.

A német rendszámú kisbuszban egy gyermek és egy felnőtt sérült meg súlyosan, őket az ajkai kórházba vitték, szintén mentőhelikopterrel - tájékoztatott Futtató Norbert. Egy könnyebben sérült német fiút a helyszínen elláttak a mentősök - jegyezte meg.

A szabálytalanul előző kisbusszal elsőként "érintőlegesen ütköző" autó árokba szaladt, de három utasa közül senki sem sérült meg - mondta a sajtóügyeletes. Ennek az autónak az utasai is csornai lakosok voltak és az elhunyt két embernek a családtagjai.

A helyszínelés még tart, a 84-es főutat a rendőrség Uzsabányánál teljes szélességben lezárta, a forgalmat más útvonalra terelte - közölte a sajtóügyeletes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×