eur:
386.99
usd:
356.31
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Júniusra elfogyott a panelprogram idei pályázati kerete

Júniusra már elfogyott a panelprogram idei pályázati kerete, miközben a beadási határidő szeptember vége. Az önkormányzatokhoz 1200 pályázat érkezett, az Önkormányzati Minisztériumhoz azonban már csak 328, összesen 3,2 milliárdos igénnyel. Szükség esetén a jövő évi keretből is átcsoportosíthatnak pénzt - írja a Népszabadság.

A Népszabadságból kiderül, júniusra már elfogyott a panelprogram idei pályázati kerete, miközben a beadási határidő szeptember vége. Az önkormányzatokhoz 1200 pályázat érkezett, az Önkormányzati Minisztériumhoz azonban már csak 328, összesen 3,2 milliárdos igénnyel, tájékoztatta a lapot a tárca lakásügyi osztályának megbízott vezetője. Azt is mondta, szükség esetén a jövő évi keretből is átcsoportosíthatnak pénzt.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár még nem született döntés a több hazai üzemet és tizenötezer munkahelyet érintő General Electric kiszervezéséről, az már látható, hogy nem elszigetelt jelenségről van szó. A Magyarország uniós csatlakozása előtt kialkudott adókedvezmények kifutása miatt ugyanis több multinacionális nagyvállalat is a távozás mellett dönthet.

Az Index.hu szerint nem lepte meg az MDF vezetőit, hogy Almássy Kornél alelnök is ringbe száll a pártelnöki posztért szeptemberben, ha kap elég jelölést. Az viszont szokatlan volt, hogy minderről a sajtóból értesültek az ellenzéki párt vezetői és a frakciótagok, mondta Csapody Miklós. Az MDF országgyűlési képviselője úgy véli, Almássy Kornél eddigi politikai-közéleti teljesítménye nem igazolja, hogy pártelnökként is eredményes lenne, ezért felvetődik annak a gyanúja, hogy politikai területfoglalásról van szó - azaz más pártnak is köze lehet Almássy Kornél jelöléséhez.

A Népszabadság szerint veszélyben vannak azok a civil kezdeményezések, amelyek abban segítik a nőket, hogy a szülés után minél hamarabb visszatérhessenek a munkába. Az egyik ilyen szervezet projektvezetője szerint elfeledkeztek a nőkről. Úgy fogalmazott, amíg az első Nemzeti fejlesztési tervben prioritást élvezett a női téma, most hogy nem kapnak támogatást, csak vergődnek a női szervezetek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hivatalosan tagadta, hogy küszöbön állna, a részben vagy egészében állami tulajdonban lévő vízműcégek összevonása és tőzsdei bevezetése, egy belső levelezés egyértelműen alátámasztja ezt. A Pénzügyminisztériumban csak annyit közöltek a lappal, hogy az Új tulajdonosi program érinti a regionális vízműveket.

Az Index.hu cikkéből kiderül, az elmúlt hetek droggal kapcsolatos halálesetei miatt a kábítószerkérdésben szerepet vállaló hatóságok képviselőinek összehívását kezdeményezte Bencze József országos rendőrfőkapitány. A cél a megelőzéssel kapcsolatos tevékenység összehangolása, illetve az együttműködési, tájékoztatási és információs lehetőségek hatékonyabbá tétele.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a Ryanair hathetes budapesti járatszüneteltetése ellenére sem gondolkozik a Budapest Airport Zrt. a leszállási díjak további általános csökkentésében. Az egyedi díjkedvezmények alkalmazása az uniós és versenyjogot is sértené. A ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság három éves ösztönzőrendszert alakított ki.

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül megéri felsőfokú tanulmányokat folytatni, sőt, az egyetemi diplomát kifejezetten díjazza az álláspiac. A versenyszférában majdnem ötször annyit keres egy egyetemi diplomát szerzett munkavállaló, mint a nyolc osztályt végzett.

A Pénzcentrum.hu arra keresi a választ, jár-e szabadság a nyári diákmunkát végző munkavállalóknak? A nyári szünetben diákok hadai lepik el a munkaerőpiacot, és mivel általában csak rövid időre keresnek munkát, fel sem merül bennük, hogy a fizetésen túl szabadság is megilleti őket. Pedig a munka világába belekóstoló diákoknak ugyanúgy jár a fizetett szabadság, sőt, ha fiatal munkavállalóról van szó, még pótszabadsággal is kedveznünk kell nekik. De mennyiben szólhat bele a munkáltató, hogy mikor vegye ki a diák a szabadságát? Erre a kérdésre is választ ad a pénzcentrum.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×