eur:
390.99
usd:
366.9
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

650 dolgozó biztosan nem ír alá a HopInvestnek

Egerben 650 dolgozó biztosan nem írja alá a munkaszerződést a Heves megyei Markhot Ferenc Kórház működtetési jogát elnyerő HospInvest Zrt.-vel - mondta a kórházvédő bizottság egyik tagja. Kulcsár Dániel közölte: az intézmény 150 orvosa közül 101-en csatlakoztak a tiltakozáshoz.

A bizottság tagja szerint ez azt jelenti, hogy a HospInvest várhatóan nem tudja majd biztosítani a muködési engedély kiadásához szükséges létszámot a szeptember 1-jei határidőig.

Deák Gábor, a részvénytársaság alelnöke a bejelentésre reagálva csak annyit mondott: csütörtökön sajtótájékoztatón mutatják be a már aláírt munkaszerződéseket.

A szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzat márciusban hagyta jóvá, hogy a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtesse a Markhot Ferenc Kórházat. Civil szervezetek, a kórházi érdekképviseletek és a helyi Fidesz többször tiltakozott a döntés ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×