eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Mozgássérültek adják elő a passiót az evangélikus találkozón

Kőszegen rendezik meg az idei Szélrózsa Országos Evangélikus Találkozót. A rendezvény témája: hol a határ? Ottlik Géza fő műve, az Iskola a határon helyszínén koncertek, beszélgetések és egy mozgássérültek által előadott passió várja az érdeklődőket.

Július 16-20. között rendezik meg Kőszegen a VII. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozót, mely evangélikus ifjúsági munka legnagyobb, kétévente megrendezett eseménye.

A téma - Hol a határ? - végigfut az egész rendezvényen, és több oldalról meg lehet közelíteni - mondta az InfoRádiónak Barthel-Rúzsa Zsolt sajtófelelős. Egyrészt a találkozó Kőszegen lesz, ahol a schengeni határok miatt a kérdés különösen aktuális, másrészt a városon belül ott rendezik meg, ahol Ottlik Géza Iskola a határon című műve is játszódik - fejtette ki a szóvivő.

Továbbá olyan élethelyzetekre szeretnénk utalni ezzel - mondta-, amiben jelenleg vannak a fiatalok. Főleg középiskolásokat céloztunk meg a programjainkkal. Mindenki számára kérdés, hol a határ, hol vannak az egyéni határaink, a közösségi határaink, a személyiségünk és a világ határa, és hogyan viszonyulunk a másságokhoz.

Barthel-Rúzsa Zsolt fölhívta a figyelmet arra, hogy a fesztivál mindenki számára nyitott, nem csupán evangélikusokat várnak, és nem csak azokat, akik már regisztráltak. A helyszínen is lehet belépőjegyet vásárolni.

Lesznek könnyűzenei programok, főleg keresztény könnyűzenei együttesek lépnek föl, de ellátogat a találkozóra Roy és Ádám popformációja, Szalóki Ági énekesnő és mások is. Lesznek komolyzenei programok, a színház köré épülő kulturális események, és láthatnak az érdeklődők egy mozgássérültek által előadott passiót is.

És persze nem maradhatnak el a téma köré épülő számos beszélgetés sem. Több vitát is rendeznek a szervezők, itt lesz Heller Ágnes filozófus, Giró-Szász András és Török Gábor politológusok, valamint Prőhle Gergely volt berlini nagykövet.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 13. 08:31
×
×
×
×