eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mikolának nem kell retorziótól tartania

Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséről kezdeményez tárgyalás az agrárminiszterrel a Fidesz - erről döntött a párt elnöksége. Az ülésen szó volt Mikola István nyilatkozatairól is, akit nem fenyeget sem kizárás, sem pedig pénzbüntetés azért, mert kiállt a kórházakat privatizáló Hospinvest Zrt. mellett.

Havonta 3500 forintot spórolhatnának az emberek, ha a kormány véghez vinné a Fidesz adócsökkentő javaslatait - mondta a Fidesz elnökségi ülése után a párt alelnöke, aki az élelmiszerek drágulásához kapcsolódva beszélt erről. Varga Mihály kifejtette: a benzin jövedéki adóját, a távfűtés és az élelmiszerek áfáját kellene csökkenteni. Ez utóbbiról tárgyalást kezdeményeznek Gráf József földművelésügyi miniszterrel.

"Erre az is okot ad, hogy Gráf József csaknem egy évvel ezelőtt már kezdeményezte az alapvető élelmiszerek áfa-tartalmának mérséklését, és erről a napokban is beszélt. A párt felhatalmazza Font Sándort, hogy folytasson tárgyalást az alapvető élelmiszerek áfa-tartalmának csökkentési lehetőségéről" - jelentette ki.

A Fidesz elnökségi ülésén szó volt Mikola István korábbi nyilatkozatairól is. A politikus egyre nyíltabban állt ki az egészségügyben történő magánbefektetések mellett, holott a párt hivatalos álláspontja korábban ezzel ellentétes volt.

A kórházprivatizáció miatt sokat támadott cégről, a Hospinvest Zrt.-ről Mikola István például, azt mondta, hogy nem tartja profitérdekelt pénzszivattyúnak. Arról is beszélt, hogy az egri Markhot Ferenc Kórház működtetését pályázaton elnyert cég nem az ördögtől való, és nem akkora baj a magántőke bevonása az ágazatban.

Heves megyében a privatizáció támogatása miatt a Fidesz megyei választmányi elnöksége kizárta a pártból Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, az egri pártszervezet elnökét.

Minderre azok után került sor, hogy a Csáki Zsigmond vezette jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését, a pályázat nyertese pedig az az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.

Kizárástól vagy retorziótól Mikola Istvánnak azonban nem kell tartania. Varga Mihály szerint ugyanis a két ügy egészen más.

Az InfoRádió kereste Mikola Istvánt, de sikertelenül. Úgy tudjuk a politikus a szabadságát tölti, és csak a jövő héten lesz elérhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×