eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Megváltoztatná a halálsarok közlekedési rendjét Rétvári Bence

Közlekedési halálsaroknak nevezik a XI. kerület legveszélyesebb kereszteződését, ahol mécsesek és virágok hívják fel az arra elhaladók figyelmét a balesetek halálos áldozataira. Újbuda egyik országgyűlési képviselője szerint a fővárosi és kerületi önkormányzatnak együttműködve kellene megváltoztatni a a Budafoki út és a Karinthy Frigyes út kereszteződésének forgalmi rendjét.

Halálsaroknak nevezik a Budafoki út és a Karinthy Frigyes út sarkát a XI. kerületben. Rengeteg kerékpáros baleset, néhány hete pedig egy súlyos közlekedési baleset is történt ugyanitt, s ezzel már négyre emelkedett az itt életüket vesztők száma az utóbbi két évben - fejtette ki az InfoRádiónak Rétvári Bence, aki Újbudát képviseli az országgyűlésben, a FIDESZ-KDNP színeiben.

Hozzátette, hogy nagyon leterhelt a csomópont; busz és villamos is közlekedik itt, és bár van kitéve egy balra kanyarodni tilos tábla, ezt a legtöbben nem veszik figyelembe.

A Karinthy Frigyes úton kialakított biciklisávot az autósok állandóan parkolónak használják, hisz egyébként nem férnek el - mutatott rá Rétvári Bence. Elmondta: ideiglenes villamosmegállót kell kerülgetniük az autóknak, és torlódásokat okoz a metróépítés is. A bicikliseknek mindezért meg az autósokat kell kerülgetniük.

Ezért nulladik lépésként azt tartjuk szükségesnek, hogy fokozzuk a rendőri jelenlétet - jelentette ki a képviselő. Ezután, úgy véli, a XI. kerület és Demszky Gábor, illetve a fővárosi önkormányzat együttműködésével kellene új forgalmi rendet kialakítani itt, hisz egyaránt találhatóak erre fővárosi és kerületi kezelésű útvonalak. Pont ezért húzódik már régóta a probléma, egyik fél sem érzi úgy, hogy ő a felelős - jelentette ki Rétvári Bence.

Hanganyag: Molnár Szilvia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×