eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Hoppácska, sztrájk van"

A Nyugati és a Keleti pályaudvaron akadozott, a Déli pályaudvaron nem volt vasúti közlekedés délelőtt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által hirdetett munkabeszűntetés miatt.

Nagyjából háromtucatnyian várakoztak hétfőn reggel a Nyugati pályaudvar információs táblája előtt, mert a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkja ellenére az állomáson fogadták a vonatokat, és a szerelvények érkezésük után tovább is tudtak indulni. A vonatok indításáról röviddel az indulás előtt értesítették az utasokat - mondta az InfoRádiónak a Nyíregyházára készülő Hargitainé Koncz Mária, aki akkor már 50 perce várakozott.

"Aranyosak voltak, azt mondták, hogy húsz perccel korábban majd fognak szólni, de általában csak 5 perccel az indulás előtt mondják be, hogy melyik vonat indul" - mondta.

A Keleti pályaudvaron a távirati iroda tudósítása szerint 7 óra 10 perckor még bent állt a Kassára közlekedő gyorsvonat, amelynek menetrend szerint majdnem két órával azelőtt kellett volna elindulnia. A szerelvényeket jelző táblán nem szerepelt érkező vonat, de az információnál közölték, hogy reggel már jött szerelvény.

A Déli pályaudvaron jelentős tömeg várakozott, ám a vonatok nem közlekedtek.
Sokan nem is tudtak a sztrájkról, vagy ha tudtak, abban bíztak, hogy elindul az a vonat, amelyikkel utazni szerettek volna, mint például a Debrecenbe tartó Csorján Melinda.

"Nagyon szerencsétlenek vagyunk, mert tegnap este tudtuk meg, hogy sztrájk lesz. Kiderült, hogy már pénteken bemondták, de pont olyan helyen voltunk, ahol nem volt se TV, se rádió. Így aztán néztünk tegnap este, hogy hoppácska, sztrájk van" - panaszkodott Csorján Melinda, aki akkor már 40 perce várakozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×