eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A VDSZSZ már térben is gördít

Ismét sikeresnek értékelte a felfüggesztett sztrájkot a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete elnöke, annak ellenére, hogy eredménye ezúttal sem volt a munkabeszüntetésnek. Az érdekképviselet azonban már nem egységes: négy megyében a sztráj felfüggesztése után is folytatják a munkabeszüntetést.

Hétfőn délelőtt 11 órakor a VDSZSZ felfüggesztette a 11 órával hamarabb megkezdett munkabeszüntetését. Mint azt Gaskó István elnök elmondta: azért, mert belátták, hogy a jelenlegi tárgyalásokra nem tudnak hatni a megmozdulással, "az pedig nyilvánvaló, hogy nem lehet az idők végezetéig sztrájkolni. Úgy gondoltuk, hogy nincs értelme folytatni" - közölte.

A budapesti Keleti és Nyugati pályaudvaron, valamint Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében továbbra is sztrájkolnak.

Azt Gaskó István elismerte, hogy a szakszervezet nem teljesen egységes a kérdésben, mindezt azonban úgy magyarázta: "a sztrájkot eddig időben gördítettük, most már térben is".

A korábbi munkabeszüntetésekhez hasonlóan az elnök most is úgy vélte: bár nem értek el semmit, az akciójuk mégis sikeres volt.

A MÁV menedzsmentje már többször közölte: irreálisnak tartják a szakszervezet követeléseit, és nem áll szándékukban teljesíteni azt. A VDSZSZ a többi mellett nettó 250 ezer forintos juttatást követel minden egyes MÁV-dolgozónak a MÁV-Cargo privatizációjából származó bevételből, emellett 10 százalékos béremelést azoknak, akiket kiszerveztek az anyavállalattól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×