eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

A teljes M0-ás körgyűrűre legalább 2020-ig kell várni

Várhatóan már használható lesz az M0-ás autóútnak a 11-es úttól Dél felé, az M1-es autópályáig tartó szakasza, ám a körgyűrű leghamarabb 2020-ra készülhet el. Emellett zajlik a 11-es és a 10-es út közötti szakasz környezetvédelmi engedélyeztetése, ez várhatóan 2014-ig készülhet el.

Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a környezetvédelmi engedély kézhezvétele után készülhetnek el a kiviteli tervek, az örökségvédelmi, régészeti hatástanulmányok, az építkezés pedig 11-es és 10-es út közötti szakaszon várhatóan 2014-re fejeződik be.

Ezen a szakaszon 5,5 kilométer hosszan várhatóan alagútban vezet majd az autóút.

Mivel egyelőre nem időszerű, a gyűrű nyugati szektorára csupán tanulmánytervek készülnek. A 10-es út és az M1-es autópálya közötti szakaszon természetvédelmi és lakott területek is vannak szép számmal, így az út tervezése nagy nehézségekbe ütközhet.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×