eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Csütörtökön találkozik a közjogi méltóságokkal a miniszterelnök

Csütörtökön délután a Parlamentben találkoznak a közjogi méltóságok - közölte a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján. A találkozót Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szombati melegfelvonulás eseményeit követően kezdeményezte.

Budai Bernadett ismertetése szerint a találkozón részt vesz Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin házelnök, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, valamint Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettese.

A kormányszóvivő ismertetése szerint a miniszterelnök azért kezdeményezte a találkozót, hogy közösen értékeljék az elmúlt időszak eseményeit, illetve közösen találjanak válaszokat azokra a kérdésekre, hogy miért nem képes megvédeni önmagát egy demokratikus többség, miért nem nyújt elég védelmet a mai alkotmányos intézményi, illetve szabályozási keret.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×