eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Négy megye a posta ellen

A postahivatalok vállalkozásban történő működtetésére meghirdetett közbeszerzési eljárás visszavonását követelik a Magyar Postától négy megye érintett települései és vállalkozásai.

A Nyíregyházán tartott tanácskozáson megfogalmazott tiltakozó petíciót a posta elnökéhez és vezérigazgatójához juttatják el.

A résztvevők szerint a vállalat célja újabb hivatalok bezárása, hiszen a cég által ajánlott díjak a jelenlegi működési költségeknek csak a 40-50 százalékát fedezik, és az összegből még a törvényben előírt szakképzettségű dolgozók minimálbérét, illetve annak közterheit sem tudnák kifizetni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 125, Somogy 75, Heves 58, és Komárom-Esztergom megye 33 településének képviselői úgy vélték: a Magyar Posta Zrt. nem veszi figyelembe a helyi érdekeket, valamint az Európai Unió irányelveit, és visszaél gazdasági erőfölényével.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×