eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Gyurcsány: Ez lesz az első jelentős kormányátalakítás

A kormány jelentős átalakítására készül a miniszterelnök, de részleteket egyelőre nem mondott terveiről.

Gyurcsány Ferenc az ATV-ben annyit mondott: legfőbb célja, hogy a gazdaságpolitika központjába állítsa a fejlesztési ügyeket.

Hangsúlyozta: ez lesz az első jelentos kormányátalakítás, a korábbiak csak kiigazítások voltak. A miniszterelnök az MTI információjáról - amely szerint újra két államtitkár lesz a minisztériumokban - azt mondta: azon valóban gondolkodnak, hogy bizonyos tárcáknál több államtitkár legyen, ezzel egyidőben azonban máshol megszűnnek ezek a posztok, így összességében nem lesznek többen.

A kormányfő a miniszterjelöltek személyéről nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott: a felkért tárcavezetok többsége nem az MSZP-frakcióból érkezik, és nem kötődik a szocialista párthoz.

Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy a szabad demokraták rendkívüli küldöttgyűlése a koalícióból való kilépésről döntött. A kormányfő hangsúlyozta: a két párt 10 éves közös kormányzása sok eredményt hozott, de az utolsó 2 év nagyon nehéz volt, ami az országot és a politika szereplőit is megviselte.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×