eur:
399.32
usd:
363.9
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

A vasárnapi döntés után egyeztet tovább az MSZP és az SZDSZ

Az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűlése után folytatódik az egyeztetés a szocialisták és a szabaddemokraták közötti együttműködés lehetséges formáiról - jelentette ki az MSZP Országos Választmányának elnöke a testület budapesti tanácskozásán.

Simon Gábor emlékeztetett arra, hogy felhatalmazást kapott a választmánytól a további tárgyalásokra.

A szocialista politikus hangsúlyozta: az SZDSZ nem tér ki az egyeztetés elől, de - mint korábban jelezték - érdemben csak a vasárnapi, a koalícióból történő kilépésről döntő küldöttgyűlés után tudnak tárgyalni.

A választmányi ülés elején Simon Gábor szólt arról is, hogy a testület legutóbbi tanácskozásán azért nem tárgyaltak néhány pécsi párttag tisztújító kongresszust szorgalmazó kezdeményezéséről, mert nem volt adott a technikai háttér.

A politikus hozzátette: a kezdeményezőknek nem a sajtóban kellett volna üzengetniük, hanem el kellett volna jönniük a választmány ülésére.

A közelmúltban az MSZP néhány Baranya megyei tagja azt kezdeményezte, tartson tisztújító kongresszust a szocialista párt.

Veres: Gyors pótlás lesz

A pénzügyminiszter szerint az év második felében lehet döntést hozni az adórendszer esetleges átalakításáról.

Veres János az MSZP Országos Választmányának ülése után azt mondta: reálisan csak az év vége felé ítélhető meg, hogy milyen mozgástér áll rendelkezésre 2009-ben.

A politikus szólt arról is, hogy ha az SZDSZ küldöttgyűlése a koalícióból való kilépésről dönt holnap, akkor a liberális miniszterek utódjáról viszonylag gyorsan döntenek majd.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×