eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A kenyai főváros is megelőzte Budapestet?

A Népszabadság a luxusingatlan-piacról közöl írást. Ebből kiderül, hogy Londonban kell a legtöbbet fizetni a minőségi lakásokért. Az angol fővárost Monaco és egy felkapott dél-franciaországi üdülőhely, St. Jean Cap Ferrat követi.

E három településen egymillió euróval a zsebben is legfeljebb egy 22-23 négyzetméteres apartmant lehet vásárolni. A 67 tagú listára Budapest nem fért fel, noha az utolsóként jegyzett kenyai főváros, Nairobi 910 eurós négyzetméterárával minden bizonnyal versenyképesek a hazai luxuslakás-árak.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy nem csak Horváth Ágnes távozik az egészségügyi tárcától, a minisztérium több felső vezetője is más munkahelyen folytatja, közülük egyesek kiemelt pozícióban. Kincses Gyula államtitkár például, várhatóan visszafoglalja a minisztérium egyik háttérintézményének főigazgatói posztját. Korábban az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet igazgatta, és kiderült, ezt a státuszát az alatt is fenntartotta, amíg államtitkárként dolgozott.

Az index.hu internetes hírportálon arról olvashatnak, hogy idén a lakossági gázárak a várható tarifaemelésekkel együtt 25-30 százalékkal emelkednek, ami alig alacsonyabb a 2007. évi 35 százalékos növekedésnél. A nem lakossági földgázáraknál összességében 20 százalék körüli éves átlagos drágulás várható - közölte a GKI Energiakutató Kft. Komoly probléma, hogy az 1,3 százalékos GDP-növekedés 2,1 százalékos energiafelhasználás-növekedéssel járt együtt.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az első negyedévi ellenőrzési adatok alapján komolyan veszik a hatóságok a feketegazdaság elleni fellépést. Az első három hónapban az adóhivatal több mint 18 ezer vizsgálatot végzett, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség pedig mintegy 11 ezret. Az APEH összesen 3,9 milliárd forint adó- és járulékkülönbözetet tárt fel, még az OMMF 1,4 milliárd forintnyi bírságot szabott ki.

A Világgazdaság az MSZP-n belül szükséges nagyobb frakciófegyelemről ír. A hétvégén felbomló koalíció következtében kisebbségi kormányzásra kényszerülő MSZP-ről még nem lehet tudni, hogy milyen tartalommal akarják megtölteni a következő heteket, hónapokat. A kivitelezhető tartalom és parlamenti működés ügyében is megosztottak a képviselők, a miniszterelnök pedig cselekvési tervvel készül.

A portfolio.hu a golf kelet-európai térnyeréséről közöl cikket. A golf - mint a nyugat és a kapitalizmus találmánya - a múlt a rendszerben többnyire "tiltott" játék volt a vasfüggöny innenső oldalán, így a sport népszerűsége csak a rendszerváltás után kezdett növekedni. Bár a kelet-európai golfpálya fejlesztések és a játékosok száma az 1990-es évektől kezdődően folyamatosan nő, a játék még mindig népszerűbb a külföldön élő magyarok és a turisták, mint a helyi lakosság körében. A golffal kapcsolatban még mindig számos előítélet van, a közönség túl elitnek, túl öregesnek tartja. A díjakat tekintve ez akár igaz is lehet, de vannak, akik szerint a golf rendkívüli időigényessége miatt számít a kiváltságosok sportjának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×