eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

4-es metró: rossz helyre, de nem illegálisan vitték a földet

Ugyan nem a szerződésben bejelentett helyszínen, de nem is illegálisan rakta le a 4-es metró Népszínház utcai állomásának építéséből származó földet Újpesten a szállító cég - nyilatkozta a most befejezett vizsgálat eredményéről Olti Ferenc, a BKV vezérigazgató-helyettese.

A BKV részvételével alapított DBR Metró Konzorcium, amely a Népszínház utcai megálló szerkezetét is készíti, vizsgálatot indított az ügyben - nyilatkozta Olti Ferenc, a BKV vezérigazgató-helyettese.

A DBR Metró alvállalkozója a Kres Bau, ez a cég a vizsgálat során hivatalos nyilatkozatot tett, hogy ők a metróépítkezésből származó minden köbméter földet kizárólag engedéllyel rendelkező lerakóhelyre szállítják. Ezt megfelelő bizonylatokkal igazolni is tudják.

A BKV rendelkezésre álló információi szerint tehát nem történt illegális földlerakás - jelentette ki Olti Ferenc. A vizsgálatot végző hatóságok ezeket a bizonylatokat ellenőrizhetik - tette hozzá.

Olti Ferenc az InfoRádiónak korábban elmondta, hogy a beruházás megindításakor a szerződésekben egyebek között azt is meghatározták, hogy a kitermelt földet egy Mogyoród melletti lerakóba kell szállítani.

Ezzel kapcsolatban a BKV vezérigazgató-helyettese elmondta: az alvállalkozónak be kellett volna jelentenie, hogy a földet egy másik helyre szállítja. Ha a másik lerakóhely is engedéllyel rendelkezik, akkor viszont törvénysértés nem történt - jelentette ki Olti Ferenc. Úgy vélekedett, egyfajta rugalmasság elképzelhető a földszállító cégnél, de a bejelentési kötelezettségüket megkerülték.

Ebből az állomásból összesen 80 ezer köbméter földet, és a munkák során elbontott, kis mennyiségű betont kell elszállítani. Eddig 35 ezer köbméter földet termeltek ki.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×