eur:
399.29
usd:
363.84
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Csökkent a népességfogyás üteme

Kis mértékben csökkent a népességfogyás üteme az év első két hónapjában az előző év hasonló időszakához képest.

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint a népesség becsült lélekszáma februárban 10 millió 41 ezer ember volt. Tavaly ebben az időszakban 7.600, idén 6.500 emberrel csökkent a népesség száma.

A KSH adatai alapján a születések száma kismértékben emelkedett, az év első két hónapjában 16.237 gyermek született, ez 2,9 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Az elmúlt évhez viszonyítva házasságot is kevesebben kötöttek. Januárban és februárban 2.475-en fogadtak örök hűséget egymásnak, ez 5,6 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki délután, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délután érkező amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×