eur:
389.04
usd:
361.18
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Csaba László: Gyurcsány őszintén feltárta politikáját

Csaba László szerint üdvözlendő a kormányfő bejelentése, amely szerint középtávon sem lesz adóreform, abban az értelemben, hogy Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette: az általa meghirdetett haladás vagy maradás programból az utóbbit választotta. A közgazdász úgy véli: Magyarország ennek hatására tartósan lemaradhat a környező országok között, mert a gazdasági növekedés megmarad a jelenlegi 1-2 százalékos szinten.

Pozitívnak értékelte Gyurcsány Ferencnek az adóreform elmaradásáról szóló bejelentését Csaba László közgazdász, abban a tekintetben, hogy a miniszterelnök ezzel őszintén megfogalmazta a kormány politikáját.

A szakértő szerint a kormányfő egyértelművé tette, hogy a haladás vagy maradás ellentétpárjából az utóbbit választotta. Bár a közgazdászok túlnyomó része úgy véli, átfogó adórendszerbeli és kiadási változtatás nélkül nem növekedhet nagyobb mértékben a gazdaság, Gyurcsány Ferenc kizárta a reform lehetőségét - fűzte hozzá Csaba László.

A közgazdász elmondta: a szomszédos országok a végrehajtott 10 százalékpontos adó- és kiadáscsökkentés hatására hat-nyolc éve a növekedés útjára álltak, vagyis nem lehetetlen a feladat végrehajtása.

Csaba László hozzátette: míg a kormány korábban azt mondta, 350 milliárd forint van adócsökkentésre, addig az utóbbi hetekben ez az összeg folyamatosan csökkent. A szakértő szerint két lehetőség van: folytatódhat a számolgatás és a várakozás, vagy másik irányt választ az ország, és a szomszédos államok példáját alapul véve megtörténik az adó- és kiadáscsökkentés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 18:04
×
×
×
×