eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egyéves a vizitdíj

Egyéves a vizitdíj, amely az első pillanattól kezdve élénk politikai és társadalmi vita tárgya volt. Egy év elteltével értékelt a szakma és a két nagy párt is.

A miniszterelnök szerint a haza sorsa nem a vizitdíjon és a kórházi napidíjon múlik. Gyurcsány Ferenc erről a Bajcsy-Zsilinszky Kórház felújított diagnosztikai részlegében beszélt egy építőipari nívódíj átadásán.

A kormányfő úgy véli: az ingyenesség látszata pusztán illúzió, abból pedig soha nem épült időt álló rendszer.

A vizitdíjról és a kórházi napidíjról szóló népszavazásról Gyurcsány Ferenc azt mondta: el lehet ezeket törölni, de akkor a kórházak nem tudnak majd fejleszteni.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kiemelte: a vizitdíjra és kórházi napidíjra szükség van.

Az InfoRádiónak nyilatkozva az Egészségügyi Minisztérium államtitkára úgy fogalmazott: a vizitdíj azokon a területeken csökkentette a hálapénzt, ahol a két összeg hasonló nagyságú. Kincses Gyula hozzátette, ha a népszavazás következtében megszűnne a vizitdíj, akkor a kieső bevételt nem pótolnák.

Fidesz: nincs rá szükség

Nem váltotta be a kormány által megfogalmazott reményeket a vizitdíj és kórházi napidíj - véli Pesti Imre, a Fidesz politikusa.

Az ellenzéki képviselő szerint nem csökkent érdemben az orvoslátogatások száma, sem a hálapénz mértéke. Hozzátette: a vizitdíjból a háziorvosoknak összesen mintegy évi 6 milliárd forint bevételük származik.

100 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből csak ebben az évbe, ehhez képest a háziorvosoknak befolyt 6 milliárd bizony szomorú arány - tette hozzá.

Kertai Aurél, a Budapesti Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetője úgy véli: csökkent a hálapénz, és kevesebben keresték fel indokolatlanul a háziorvosukat a vizitdíj bevezetése óta, ugyanakkor a térítés rontotta az orvos-beteg kapcsolatot.

Mélységesen elítéli a vizitdíj bevezetését a Magyar Májtranszplantáltak Egyesületének elnöke. Tari Tamás szerint nem igaz, hogy a vizitdíj csökkentheti a hálapénzt a rendszerben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×