eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Csökken a népszavazáson várható igenek aránya

A Fidesz elnöke szerint az ország már nem ellenzéki pártnak, hanem a megoldás lehetőségének tartja pártját - írja a Népszabadság. A pártelnök ma Tatabányán megkezdi a népszavazási országjárást. 19 nap alatt 19 megyébe utazik. Az egyik legfrissebb közvélemény-kutatás szerint nagy, de csökkenő az igenek fölénye.

A Magyar Nemzet úgy tudja: elköltöztetné a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokat a honvédelmi miniszter, és az így felszabaduló értékes budai székházépületeket értékesítenék. A Szekeres Imre vezette tárca még ebben az évben szeretne megállapodni a székházak kiürítéséről.

Ez sok nehézséget okozhat, hiszen az épületek titkos objektumait és eszköztárát nem lehet egyik napról a másikra átköltöztetni, és az sem mindegy, hol dolgozhatnak a későbbiekben a Katonai Biztonsági Hivatal és a Katonai Felderítő Hivatal munkatársai.

A pénzintézetek kezdeményezésére a Magyar Bankszövetségen belül a közeljövőben megkezdődhet az a munka, amelynek révén a szakma igyekszik majd egységesíteni a hitelközvetítőkkel szembeni feltételeket - értesült a Napi Gazdaság. Az ügynöki tevékenységgel kapcsolatos kérdések tisztázására a pénzügyi felügyelet az idén több szektort érintő témavizsgálatot indít.

Visszaeső árbevétel és olvadó eredmények jellemzik a magyar tőzsdecégek elmúlt évét: az eddig publikált adatok alapján az összesített árbevétel közel 6, az üzemi eredmény több mint 10, az adózott profit pedig 21 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy esztendővel korábban.

Kellemetlen meglepetést ugyanakkor eddig nem okoztak a megjelent adatok a befektetőknek. Sőt, az Egis, a Rába és a Synergon a vártnál jobban teljesített - olvasható a Világgazdaságban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×