eur:
388.66
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Influenza-világjárvány törhet ki

A humán influenzavírus és a madárinfluenza jelentik a legnagyobb fenyegetést az Egészségügyi Világszervezet szerint. A testület úgy véli: tömeges megbetegedésekre, és akár mutálódott vírusra kell számítani. Utoljára a 70-es évek végén volt influenza-világjárvány, szinte mindegyik földrészen pusztított.

Áprilisban vonják le utoljára a telefonszámlákból azt a bruttó ezer forint kedvezményt, amit a szociálisan rászorulóknak biztosított 2004 óta a kormány - tudta meg a Népszabadság. A napokban indítják tárcaközi egyeztetésre azt az előterjesztést, amely megszünteti a szociális alapú telefontámogatást: 40 ezer családban évi 12 ezer forint kiesik a kasszából.

Egy rendőrtisztet hallgattak ki a nyomozó ügyészek gyanúsítottként csütörtökön Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő 2006 októberi bántalmazási ügyében - írja a Magyar Nemzet. A gyanú szerint a tiszt szemtanúja volt annak, hogy a rendőri sorfal mögött valakit bántalmaznak az egyenruhások, és hogy az illető megsérült. Mire odaért, már nem bántották Révészt. Az esetről azonban a tiszt nem kért jelentést, a szolgálati szabályzat ellenére nem intézkedett.

A Fed keddi váratlan és drasztikus kamatcsökkentését világszerte összehangolt fiskális és monetáris lépéseknek kellene követniük - vélik az üzleti szféra képviselői. A svájci Davosban zajló Világgazdasági Fórum résztvevői körében erősödik az aggodalom. Összehangolt fellépést követel az üzleti szféra a válságjelek ellensúlyozására - közli a Világgazdaság.

Simor András jegybankelnök a Napi Gazdaságnak adott interjújában azt mondta: Magyarországot nem fenyegeti veszély, a héten kibontakozott tengerentúli piaci fejlemények korlátozott hatással vannak a magyar gazdaságra, az inflációs folyamatokra. A Magyar Nemzeti Bank elnöke hozzátette: a monetáris tanács hétfői ülése óta eltelt idő azt igazolja, hogy helyesen jártak el, amikor nem reagáltak a fejleményekre.

Az Index tájékoztat arról, hogy a humán influenzavírus és a madárinfluenza jelentik a legnagyobb fenyegetést, az Egészségügyi Világszervezet szerint tömeges megbetegedésekre, és akár mutálódott vírusra kell számítani. Utoljára a 70-es évek végén volt influenza-világjárvány, szinte mindegyik földrészen pusztított.

A Pénzcentrum.hu összeállításában áttekinti, hogyan is kell végrendelkezni, mi történik, ha ezt elmulasztjuk és ha már van végrendeletünk, akkor hol tanácsos azt tartani, hogy elő is kerüljön, amikor szükség lesz rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×