eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Az épülettel bővül a Heim Pál Gyerekkórház

Tanterem is lesz a Heim Pál Gyermekkórháznak abban az új épületében, amelynek alapkövét kedden tették le. Horváth Csaba egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az új szárny építése egymilliárd forintba kerül, amelynek nagyobb része adakozásból folyt be.

A Heim Pál Gyermekkórház G épületének építése a magas talajvíz miatt néhány hónapos késéssel indult, de a remények szerint elkészül a határidőre, idén november 20-áig - mondta az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes.

Horváth Csaba közölte: az új létesítményben egy belgyógyászati részleget és hotelszolgálatot alakítanak ki. Az épületben tanterem is lesz, ahol azok a gyerekek tanulhatnak, akik hosszú időt töltenek a kórházban.

Az építkezés költségeiből 216 millió forintot adott a Fővárosi Önkormányzat, 720 millió forintot pedig a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztését szolgáló alapítvány fedezett - tette hozzá.

Horváth Csaba a magánszféra jelentős részvételére utalva azt mondta, hogy a beruházás példaértékű lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×