eur:
386.98
usd:
356
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Lendvai szerint a szocialisták tántoríthatatlanok

Erkölcsi és politikai támogatásáról biztosította az MSZP-frakciót a párt országos elnöksége egy pénteken kiadott közleményben. E szerint az elmúlt napokban "az egészségügyi reformot és az MSZP képviselőit személyesen támadó, arctalan, gyáva propagandakampányt indítottak ismeretlenek". Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy fogalmazott: a fenyegetések nem fogják befolyásolni a képviselők hétfői döntését - írja a Népszabadság. Lapszemle.

A Népszabadság azt írja, hogy erkölcsi és politikai támogatásáról biztosította az MSZP-frakciót a párt országos elnöksége egy pénteken kiadott közleményben. E szerint az elmúlt napokban "az egészségügyi reformot és az MSZP képviselőit személyesen támadó, arctalan, gyáva propagandakampányt indítottak ismeretlenek".

A közlemény szerint közvélemény-kutatásnak álcázva, telefonon zaklatják a polgárokat: nemcsak hazugságokat terjesztenek az egészségbiztosítás új ellátási modelljével kapcsolatban, de afféle pszichológiai hadviselésként "lelki vérdíjat" tűznek ki a reformot támogató képviselők fejére is, név szerint felelőssé téve őket egy kitalált bűnért.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy fogalmazott: a fenyegetések nem fogják befolyásolni a képviselők hétfői döntését.


A Magyar Nemzet szerint további éveket késhet a 4-es metró építése, ha Budapest balliberális vezetőinek nem sikerül megállapodniuk a Fővám téri megálló kivitelezőivel arról, hogy az eredeti, jövő augusztusi határidőre megépüljön a létesítmény. Bár a főpolgármester cáfolta a Népszabadság információját arról, hogy a Hídépítő Zrt. és a cég francia tulajdonosa kiszállna a projektből, elismerte, hogy a csúszás lehetséges. Demszky Gábor elmondta: a városvezetés mindent elkövet azért, hogy a 4-es metrón 2011 júniusától utazhassanak a budapestiek, ugyanakkor tárgyalt a kivitelezőkkel, akik a főpolgármester szerint rosszul mérték fel a munkát, így a hibát is nekik kell helyreállítaniuk. A városvezetés úgy fogalmazott, hogy az idén és jövőre elemeire szedik, majd 2009-ben összerakják a várost.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke elképedt Demszky Gábor állításain, és kommunikációs mélypontnak tartja a tegnapi sajtótájékoztatót.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×