eur:
389.04
usd:
361.52
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Muzsikás karácsony a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára

Két koncerttel is készül a Muzsikás együttes a karácsonyra: december 17-én a Zeneakadémián, 21-én pedig a Fővárosi Művelődési Házban lép fel.

Azokra a koncertekre, amelyeket a Zeneakadémián ad a Muzsikás együttes, mindig más közönség látogat el, mint a Fővárosi Művelődési Házba, ahol gyakran lép fel a zenekar - mondta az InfoRádiónak az együttes bőgőse.

Az előbbi családias baráti találkozó, míg a Zeneakadémiára azok is elmennek, akik kíváncsiak arra, milyen, ha a népzene és Kodály Zoltán művei együtt, egy koncerten szólalnak meg - tette hozzá Hamar Dániel.

A koncerten a Muzsikás együttes vendége lesz a Kossuth-díjas Szabó Dénes vezette nyíregyházi Pro Musica Leánykar, valamint a moldvai énekes, Petrás Mária - mondta a zenész.

Az együttes a december 17-i koncert bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlja fel: tagjai úgy tartják, rendkívül tiszteletre méltó az a misszió, amit a szervezet magára vállalt.

"Érdemes meggondolni Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szavait, aki azt monda: sokkal több jó ember van a világon, mint ahogy mi gondoljuk. Hiszen, ha valaki igazán jót cselekszik, azt veszi észre, hogy milyen sokan állnak mögéje" - magyarázta Hamar Dániel.

A zenész hozzátette: a karácsony fontos üzenete, hogy segítsük egymást.

Az együttes a Fővárosi Művelődési Házban is tart karácsonyi koncertet, erre a fellépésre Kalotaszegről érkeznek a vendégek.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×