eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Ez a kormány már nem épít magának saját városrészt"

Nem készülnek el határidőre a kormányzati negyed tervei, szakértők szerint a késés miatt ez a kabinet már biztosan nem épít magának saját városrészt.

A Magyar Nemzet arról ír: valóságos segélykiáltást tett közzé a napokban a kormányzati negyed projektet a nyilvánosság előtt mindeddig támogató építészkamara fővárosi szervezete. Mivel a szakértők nem fogadták el a vázlattervet, kétségessé vált, hogy tartani lehet az engedélyezési terv szállítási határidejét.

A Népszabadság arról számol be, hogy miközben Pécs közgyűlése csütörtökön elfogadta az Európa Kulturális Fővárosa 2010 rendezvény megvalósíthatósági tanulmányát, úgy tűnik, a kormány kevésbé bizakodó.

A közgyűlés zárt ülése után Tasnádi Péter polgármester kijelentette: időre elkészül az öt nagyberuházás, bár az Összefogás Pécsért Egyesület szerint ehhez már-már csodára lesz szükség. Ugyanakkor a lap úgy tudja, 19-én a kormány ülésének egyik tervezett napirendje az EKF, egyrészt a kulturális programok, másrészt a beruházások készültségi szintje.

Az Index arról ír, hogy az Európai Parlamenthez és a magyar ügyészséghez fordult egy természetvédő szervezet, mert fatolvajok kivágták a sajóládi erdőt.

Az erdő az Európai Unió Natura 2000 hálózatához tartozott, de senki sem védte meg. A Tiszántúli Természetvédők Társulata az eddigi legnagyobb visszafordíthatatlan természetkárosításnak tarja a sajóládi erdő kivágását.

A dél-borsodi erdő 98 százalékát tolvajok vágták ki, 180 hektárból mindössze kettő maradt meg. A tölgy-kőris-szil ligeterdő a környéken egyedülálló volt, számos védett állat is lakta.

Magyarország Lengyelországgal együtt a legkritikusabb értékelést kapta az Európai Bizottságtól a lisszaboni versenyképességi célok elérését szolgáló nemzeti reformprogramok végrehajtásának idei felülvizsgálatakor.

A Világgazdaság arról számol be: Brüsszel szerint hazánk "korlátozott előrehaladást" ért el 2005 és 2007 között. A lapnak nyilatkozó bizottsági szakértő a munkavégzésre és a munkaerőpiacon maradásra serkentő újabb ösztönzők bevezetése terén tartja a legsürgetőbbnek a további előrelépést.

Szerinte ugyanis alapvető probléma Magyarországon, hogy tömegesen vonulnak nyugdíjba a nyugdíjkorhatár elérése előtt.

Milliárd dolláros veszteségek és egészen extrém, akár 1000 százalék feletti nyereségek - 2007-ben mindkét szélsőség kijutott a befektetőknek. A Portfolio a gigantikus bukásokat és hozamokat veszi számba.

A végletek egyértelműen a szélesebb hitelválsággá terebélyesedett jelzálogpiaci problémáknak tudhatók be, amelyek sok alapot derékba törtek, míg azon keveseknek, akik idejében felismerték a kitörni készülő vihart, mesés nyereségeket hoztak. Az éves összegzést a gazdasági portálon olvashatják.

A Pénzcentrum budapesti ingatlankörképében a legszembetűnőbb szélsőségekről számol be. Három hónappal ezelőtt a portál már kísérletet tett arra, hogy egy csokorba gyűjtse a legdrágább és legolcsóbb budapesti lakásokat.

A vizsgált adatbázisok szeptemberben arról tanúskodtak, hogy 3-4 milliótól 300 millió forintig szinte hihetetlen szélsőségek között, széles paletta várja a Budapesten keresőket. Változott valami azóta? - a Pénzcentrum elemzéséből ez is kiderül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×