eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Betiltották a koldulást a Belvárosban

Rendeletben tiltotta meg a zaklató koldulás az V. kerületi képviselő-testület. A rendelkezés 2008. január 1-vel lép hatályba.

A Rogán Antal (Fidesz) polgármester által kezdeményezett rendelkezés szerint tilos a belvárosban a zaklató jellegű, továbbá a gyermekkel történő koldulás, a szemetelés, a játszótéri dohányzás és a cigarettacsikk közterületen történő eldobása.

A szavazáson ott voltak az Utca Embere önkéntes hálózat tagjai is, hogy így tiltakozzanak a rendelet ellen. Rogán Antal az ülés szünetében, képviselőtársaival együtt meghallgatta a szervezet tagjainak érveit.

"Ha elvárom bármelyik belvárosi lakostól, hogy ne szemeteljen, akkor a hajléktalanoktól is el kell ezt várnom" - jelentette ki a polgármester.

Hozzátette: nem tartozik a politikai korrektség kategóriájába, hogy emberi jogokra hivatkozva hagyjanak embereket megfagyni az utcán.

Misetics Bálint, az Utca Embere önkéntes hálózat szóvivője elmondta: az ilyen rendeletek - Budapesten csak a XIII. kerületben van hasonló - arra szolgálnak, hogy kriminalizálják a szegénységet.

A polgármester állításával szemben ez nem a hajléktalanokért, hanem a kerület lakóinak "szépérzékéért" történik - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×