eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megfeddték Gergényi Pétert

Figyelmeztetésben részesítette a volt budapesti rendőrfőkapitányt az ORFK vezetője. Gergényi Péter ellen azért indult fegyelmi eljárás, mert a gyanú szerint jogosulatlanul támogatta a BRFK Nemzetközi Rendőr Szövetség Egyesületet. Bencze József elmondta, Gergényi Péternek - kérésére - lerövidítette a felmentési idejét.

Lezárult a volt budapesti rendőrfőkapitány ellen augusztus végén indított fegyelmi eljárás - mondta az InfoRádiónak az országos rendőrfőkapitány. Bencze József emlékeztetett, azért volt szükség a vizsgálatra, mert Gergényi Péter vélhetően nem szabályosan kötött több szerződést a BRFK nevében.

Bencze József közölte: a volt főkapitány figyelmeztetésben részesült, ami ellen nem élt panasszal

Az országos rendőrfőkapitány kiemelte: Gergényi Péter kérelmet nyújtott be, amelyben a november 30-ig szóló felmentési idejének lerövidítését kérte, és közölte, hogy hivatásos szolgálati viszonyát szeptember végén meg kívánja szüntetni. Bencze József hozzátette: ehhez hozzájárult.

Gergényi Péter a Magyar Televízió Napkelte című műsorában szombaton azt mondta, azért indult ellene eljárás, mert a BRFK megbízási szerződéssel foglalkoztatott egy tolmácsot, aki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Rendőr Szövetség Egyesület munkáját segítette volna fordítással és utazásszervezéssel. A volt rendőrkapitány hozzátette, az eljárás indoklása szerint ezt nem tehette volna meg a közgazdasági és a személyzeti főosztályvezető ellenjegyzése nélkül.

Gergényi Péter kitartott amellett, hogy szerinte erre nem is lett volna szükség. A tábornok arra a kérdésre, hogy kinek állhatott érdekében a fegyelmi eljárás, azt mondta, elvileg lehetséges, hogy egy volt kollégájának a visszavágásáról van szó, hiszen, mint mondta, a BRFK átszervezésekor közel 600 státuszt szüntettek meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×