eur:
389.24
usd:
362.03
bux:
68527.95
2024. május 8. szerda Mihály

Kövér: "Ostobák és gazemberek vitája"

Ostobák és gazemberek vitájának tartja a Fidesz választmányi elnöke a Magyar Gárda körül kialakult polémiát. Kövér László a Heti Válasznak adott interjúban azt mondta: "a hülyeség mélységei, azok lepnek meg újra és újra. Egyrészt a Magyar Gárda alapítóéi, másrészt a miniszterelnöké".

"Elég nehezére esik az embernek ostobák és gazemberek vitájába belebocsátkozni" - fogalmazott a Fidesz választmányi elnöke a Magyar Gárdával kapcsolatos reagálásokról a Heti Válasznak adott interjúban.

"A hülyeség mélységei, azok lepnek meg újra és újra. Egyrészt a Magyar Gárda alapítóéi, másrészt a miniszterelnöké, aki ha nem vigyáz, könnyen az egészségügyi intézmények leépítésének legnagyobb áldozataként vonulhat be a történelembe" . mondta Kövér László.

Keményen szólalt fel a Magyar Gárda ellen

Az ellenzéki politikus a Fidesz elnökségi ülésén állítólag keményen fogalmazott a Magyar Gárdával szemben. "Nem hiszem, hogy a gárdaügyben elfoglalt álláspontom miatt már ne lehetnék radikális. Nem az a radikális ugyanis, akinek nagy a szája" - jelentette ki.

"Aki nem képes a saját politikai tetteinek következményeit mérlegelni, az alkalmatlan. Aki képes erre, de nem törődik a negatív következményekkel, az szélhámos. Aki szintén képes, és kívánja ezeket a következményeket, az gazember. Hogy Vona Gáborékra (a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke - a szerk.) melyik igaz e három közül, azt rájuk bízom. A kormány viszont egyértelműen az utóbbi kategóriába tartozik" - vélekedett Kövér László.

Az ellenzéki politikus szerint nem igaz, hogy megbukott volna az "egy a tábor, egy a zászló" gondolata, hiszen senki sem gondolhatta, hogy "mindenkinek a Fideszben a helye, aki ki nem állhatja Gyurcsányékat. Vannak, akikkel mindössze ennyi bennünk a közös".

Valóságos emberek halnak meg

Kövér László úgy véli: továbbra is folyik a közvagyon "KGB-s know-how alapján megszervezett széthordása", jelenleg éppen az egészségbiztosítás környékén.

"Miközben pedig a gárda állítólagos veszélyein göbődünk, nagyon is valóságos emberek halnak meg a Gyurcsány-Kóka-Horváth Ágnes triász együttműködésének következtében. Mégiscsak világbotrány, hogy nyolc százalékkal emelkedett a csecsemőhalandóság tavaly óta, hogy egyébként kezelhető szívbetegek halnak meg" - mondta a Fidesz képviselője.
Lemorzsolni a szavazókat

Kövér László szerint jól látható, hogy a gárdaügy nem a Jobbikról, hanem a Fideszről szól, "a kormány érdekeinek megfelelően. Nagy segítség ez Gyurcsányak: nem véletlen, hogy a Szent Korona, a gárda, vagy a homoszexuálisok kérdését igyekszik napirendre erőltetni mindenáron".

A Fidesz választmányi elnöke úgy vélte: a kormánypártok ideológiai ügyekben folyamatosan provokálva próbálnak riogatni, mert így szeretnék a radikális és a balról érkező szavazókat is lemorzsolni a legnagyobb ellenzéki pártról.

"Ezek felfogására balról már ott az MDF, most a Jobbikot kell felépíteni, s a Fidesz-KDNP szövetség be lesz kerítve. Mindennek tetejébe meg kell osztani a polgári tábor értelmiségét, amely már többször bebizonyította, hogy maga is hajlamos a 'radikalizmus versus mérsékeltség' gumicsontján rágódni" - fogalmazott Kövér László.

"Meg kell kérdezni a népet"

A Fidesz által kezdeményezett népszavazás kapcsán Kövér László úgy vélte: bár az önmagában nem buktat kormányt, "az ellenzéknek az az utolsó alkotmányos reménye".

"Ennek a kormánynak ugyanis mihamarabb mennie kell. (...) Nem szabad belenyugodni, hogy bolhacirkuszt csináltak a demokráciából. Ezt a csorbát ki kell köszörülni: meg kell kérdezni a népet" - vélekedett a Fidesz választmányának elnöke.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×