eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fogorvosként praktizált a bőripari szakmunkás Újszászon

Újszász városában évek óta fogászként praktizált egy bőripari alkalmazott. Szilfai István, a település rendőrőrsének parancsnoka elmondta: jelenleg a férfi ellen többek között kuruzslás miatt folytatnak eljárást.

Újszászon legálisan három fogorvos dolgozik, ők keresték meg az önkormányzatot azzal, hogy több félrekezelt beteg jelentkezett be hozzájuk - mondta az InfoRádiónak a helyi rendőrőrs parancsnoka.

Szilfai István közölte: a hír a rendőrséghez is eljutott, értesítették az illetékes szerveket, amelyek megállapították, hogy az önmagát fogorvosnak kiadó férfinak nincs engedélye arra, hogy fogászati kezelést végezzen.

Hozzátette: a férfi jelenleg Szolnokon dolgozik bőripari munkásként.

Az álfogorvos azt állítja, hogy korábban Marosvásárhelyen szerzett középfokú fogtechnikusi végzettséget, ezt azonban nem tudta semmilyen okmánnyal bizonyítani, azt mondta, hogy ez az évek folyamán elveszett - mondta az újszászi rendőrőrs parancsnoka.

A férfi nyolc éve lakik Újszászon, a házának falára kirakott egy táblát, amely szerint ő fogtechnikus, a megyei telefonkönyvben pedig fogászként szerepel. A rendőrség egyelőre nem tudja, hány éve "praktizál".

A betegek azért mentek az álfogorvoshoz, mert nála nem volt várakozási idő. A rendőrségnek beszámoltak arról is, hogy a férfi házában egy meglehetősen régi fogorvosi szék állt, a világítás gyér volt.

Szilfai István hozzáfűzte: több beteg fájdalmas kezelést kapott, mert a férfi nem adott érzéstelenítést, néhány kezeltjének pedig el kellett távolítani egy-két olyan fogát, amelyet az álfogász betömött.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×