eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A márkás kínai termékeket nem ellenzi az EU

Az Európai Unió üdvözli, hogy Budapesten hozzák létre a Kínai Márkás Áruk Központját, ugyanis reményeik szerint így kevesebb hamisított áru érkezik Kínából - mondta Kovács László, az unió adó- és vámügyi biztosa az InfoRádiónak.

A kínai márkás termékek ellen nincs kifogása az Európai Uniónak, így üdvözli azt a bejelentést is, hogy Budapesten jön létre a Kínai Márkás Áruk Központja - közölte Kovács László.

Az adóügyi biztos kiemelte, hogy Brüsszel a hamisított termékeket, valamint a dömpingáron értékesítendő, a hazai termékeknél olcsóbb, de nem hamisított árukat ellenzi, és ezek ellen lép fel. A dömpingáron értékesítendő termékek ellen a munkahelyek védelme miatt kell fellépni - tette hozzá.

Kovács László hangsúlyozta: a termelés kiszervezése része a nemzetközi kereskedelemnek és versenynek, ezért nem tartja problémásnak azt, hogy a nagy cégek olcsón Kínában állíttatják elő termékeiket.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×